Recenzija Netfliks serije “The perfect couple”

autor: Tamara Đember 0

Netfliks striming platforma ne prestaje da iznenađuje svoje gledaoce novim serijama i filmovima, a jedan od tih primera je mini-serija “Idealan par” (The perfect couple). U glavnim ulogama našla su se poznata imena: Nikol Kidman, Lijev Šrajber, Dakota Faning i Iv Hjuson.

Ova drama bazirana je na istoimenom romanu Elin Hilderbrand iz 2018. godine, dok je autorka serije Džena Lamija. Prva epizoda propaćena je pripremama za venčanje srednjeg sina porodice Vinburi u njihovoj raskošnoj vili u Nantaketu (SAD). Na samom početku serija obećava, zahvaljujući drami koja se događa u prvoj epizodi. Naime, tokom priprema za venčanje srednjeg sina porodice Vinburi, dešava se ubistvo.

Foto: Netflix.com

U seriji se susrećemo sa različitim likovima, dok su glavni protagonisti Grer (Nikol Kidman), mladoženjina majka koja je prikazana kao najveći autoritet u porodici i osoba kojoj je ugled na prvom mestu. Zatim je tu mladoženjin otac Tag (Lijev Šrajber), privlačnog fizičkog izgleda, koji na prvi pogled deluje kao uspešan biznismen i stabilna ličnost. Pored majke i oca, tu je mladoženja Bendži (Bili Haul), šarmantan i uspešan muškarac koji obožava svoju buduću suprugu Ameliju (Iv Hjuson). Amelija deluje kao “savršena mlada”, međutim, njena borba sa osećanjem nepripadnosti u svetu bogatstva je vidljiva na samom početku serije.

Ubistvo se događa još tokom prve epizode kada Amelija pronalazi beživotno telo svoje najbolje drugarice, buduće kume, Merit (Megan Fahi). S obzirom na to da ova serija ima samo šest epizoda, radnja se odigrava veoma brzo, sa već viđenim elementima drugih serija.

Kako padaju maske sa lica, Grer, mladoženjina majka, prikazana je kao osoba kojoj je ugled porodice i ono što drugi vide važnije od sopstvenih sinova. Tag, mladoženjin otac, ispada ženskaroš, alkoholičari i svakodnevni konzumet marihuane, koji je imao aferu sa Merit, mladinom najboljom drugaricom, te samim tim postaje glavni osumnjičeni za ubistvo. Najstariji sin, Tomas (Džek Rejnor), prikazan je kao klasični sin iz bogate porodice koji, umesto da stvori nešto samostalno, i dalje očekuje da porodica izdržava njega i njegovu trudnu suprugu Abi (Dakota Faning). Abi do poslednje epizode deluje kao mudra osoba koja sve shvata, ali se drži po strani. Zatim,Vil (Sem Nivola), najmlađi sin, koji u pubertetu pokušava da pobegne od porodične drame. Amelija, buduća mlada, ne može da odoli Šuteru (Išan Kater), najboljem prijatelju svog muža Bendžija, a Bendži ih hvata na delu, ali joj na kraju sve oprašta.

Na kraju serije, otkriva se da je ubistvo počinila Abi, supruga najstarijeg sina, što su gledaoci još u prvoj epizodi mogli da naslute. Međutim, poenta je da je svaki član porodice mogao biti ubica, jer se tokom cele serije prikazuju scene koje sugerišu da bi svako od njih mogao imati motiv za zločin.

Zaključak je da serija “The perfect couple” pokušava da spoji elemente porodične drame, misterije i crnog humora, ali na kraju ostavlja gledaoce pomešanih osećanja. Ipak, ona podseća na naslove koje smo već gledali, poput serije “The White Lotus”, ali bez iste oštrine i kreativnosti, što dovodi do zaključka da je “The perfect couple” loša imitacija već viđenog.

Nema komentara

Napišite komentar