Izborna drama na Medicinskom fakultetu

autor: Milica Danilov 0

Uoči izbora za Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Novom Sadu na društvenoj mreži Fejsbuk pojavile su se fotografije konverzacija članova organizacije „Osmeh” koje ih povezuju sa političkim partijama i govore kako se zapravo trošio novac namenjen studentima.

Medicinski fakultet (wikipedia.org)

Predstavnici organizacije „Osmeh” za Odjek nisu želeli da komentarišu sporne fotografije, ali su u Fejsbuk saopštenju naveli da su im profili hakovani,da ugrožena privatnost te da se protiv ovih laži ne mogu boriti jer kako kažu ovo je profesionalizam. Takođe tvrde da su slike izvađenje iz konteksta ili fotošopirane.

Ove objavljene prepiske su kulminacija predizborne kampanje, jer su se prethodnih nekoliko nedelja dve izborne strane Organizacija „Osmeh” i  Savez studenata Medicinksog fakulteta sukobljavale preko zvaničnih Fejsbuk profila, a ulje na vatru je bilo to što predstavnicima Saveza nisu dozvoljeni posmatrači na izborima, iako je „Osmeh”, kako kažu iz Saveza, već zagarantovao svoje.

U svom zvaničnom saopštenju Savez studenata Medicinskog fakulteta  navodi se da se oni ograđuje od bilo kakvih optužbi, jer su profili i mejlovi i od njihovih članova u proteklih mesec dana bili predmet hakerskog napada.

– U svojim aktivnostima i objavama trudimo se isključivo da promovišemo rad i mir na fakultetu što se možete i sami uveriti. Što se tiče samih fotografija, koje smo bili svedoci da vidimo šokirani smo koliko i Vi. Što se istinitosti objava tiče, nije naš posao da se time bavimo. Nažalost, profili koji su potvrđeno hakovani su od ljudi koji su koristili objavljene prepiske što nažalost baca sumnju na naša nadanja da je sve ovo fotošop i gomila laži za kolege iz Osmeha – stoji u saopštenju Saveza. 

Predsednica Saveza Nataša Igić, nije mogla da komentariše ovaj slučaj jer kako kaže zvanična policijska istraga je u toku.

Ovo nije prvi put da je „Osmeh” optužen za malverzacije na fakultetu. Početkom prošle školske godine studenti prve godine dobijali su reklamne poruke od pomenute organizacije iako su svoje lične podatke dali isključivo upravi fakulteta.

Studentski parlamentarni izbori na Medicinskom fakultetu održaće se 14. aprila.

Ovo su neke od spornih fotografija objavljenih u Fejsbuk grupi Medicinskog fakulteta.

Fotografije preuzete sa: 021.rs

Nema komentara

Napišite komentar