Održana radionica aktivni građani

autor: Sanja Knežević 0

Klub studenata Fakulteta političkih nauka u Banja Luci održao je kaskadnu radionicu pod nazivom „Aktivni građani“ (Active Citizens), čiji je osnivač British Council, u cilju interkulturalnog dijaloga i društvenog djelovanja.

Vizija programa je upoznavanje sa svijetom u kome ljudi prepoznaju svoj potencijal i angažiraju se sa drugima u cilju razvoja njihovih zajednica. British Council realizuje svoj program u preko 30 zemalja svijeta u saradnji sa lokalnim partnerima, što omogućava da program bude u skladu sa lokalnim prioritetima.

U okviru programa održana je radionica koju je organizovala potprjesednica Kluba studenata FTN-a, Marina Kucalović. Pravo učešća imali su svi zainteresovani građani, dok su članovi kluba imali prednost pri prijavljivanju.

Teme radionice su bile vezane za ljudska prava i slobode, moć pretpostavki i istraživanje različitosti. U toku radionice učesnici su imali priliku da dobiju saznanja o prevazilaženju sopstvenih barijera pri djelovanju u svojim lokalnim zajednicama. Upoznali su se sa mogućnostima i rešenjima poteškoća koje dolaze od ličnih predrasuda i različitosti, pa i naše okoline. Potprjesednica kluba studenata FPN-a, Marina Kucalović je ovom prilikom izjavila:

- Ovaj program ohrabruje učesnike da postanu aktivni u svojoj zajednici i da steknu jedinstveno iskustvo koje će razviti njihove liderske i interkulturalne vještine.-

British Council je internacionalna organizacija za edukaciju o mogućnostima i kulturološkom povezivanju, iz Velike Britanije. Organizacija takođe omogućava studentima širom sveta da nauče engleski jezik, da nađu posao ili da dobiju školarinu, kao i pri polaganju internacionalnih testova kojima studenti dobijaju veće mogućnosti u daljem životu.

Nema komentara

Napišite komentar