Stiže ispitni rok - koncentriši se!

autor: Jovana Simeunović 0

Predavanje pod nazivom „Skoncentriši se“ održano je u sali Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu povodom predstojećeg januarskog ispitnog roka. 

Savez studenata Tehnološkog fakulteta je u saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Novog Sada pokušao da odgovori na pitanje kako do bolje pažnje i pamćenja na zdrav način.

Na cilj predavanja ukazala je predstavnica studentskog saveza Jelena Tanasić, ističući da je predavanje značajno za sve studente, ali je najpre koncipirano za brucoše, kojima je pomoć najpotrebnija:

- Želimo da studentima olakšamo pamćenje i učenje u predstojećem ispitnom roku, a prvenstveno brucošima, jer je veoma teško snaći se kada si student prve godine. Njima je sve novo i treba da nauče sve ono što se promenilo u odnosu na srednju školu. Ovim predavanjem želimo da im omogućimo da lakše nego što je možda nama bilo zapamte i nauče gradivo za ispit - rekla je Tanasićeva.

Načelnica odeljenja za unapređenje i očuvanje zdravlja doktorka Lidija Turo smatra da je u ovom ispitnom periodu izuzetno važno naučiti studente da neguju svoje mentalno i fizičko zdravlje, kako bi na pravilan i zdrav način pospešili koncentraciju i pamćenje:

- Znamo da su u ovom periodu studentima najvažniji njihovi akademski uspesi i zbog toga smo želeli da im ukažemo na to koje su opasnosti upotrebe psihoaktivnih supstanci koje oni često koriste da bi pojačali koncentraciju i pamćenje. Nudimo im zdrave alternative i učimo ih kako mogu da očuvaju svoje zdravlje i da istovremeno budu uspešni studenti - kazala je Lidija Turo.

Ona je takođe dodala da studenti, u silnoj želji da postignu očekivane rezultate, zapostavljaju sebe i ne razmišljaju o opasnostima i negativnim efektima do kojih određeni stil života može da ih dovede.

Prezentaciju o psihoaktivnim supstancama i njihovom uticaju održala je defektološkinja bolesti zavisnosti Teodora Delić.

Studentkinja Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu Bojana Mišćević, koja je posetila ovo predavanje, zadovoljna je onim što je naučila:

- Iako sam student četvrte godine htela sam da saznam nešto više što će mi pomoći u daljem učenju. Predavanje mi se posebno svidelo jer sam saznala koliko u stvari loših sredstava koristim da bih se koncentrisala, tako da ću sada početi da primenjujem one bolje - kazala je Miščevićeva.

Nema komentara

Napišite komentar