Konkursi za mlade

autor: Jelena Radmilović 40 pregleda 0

Pošto letnja vreva ume da uspori kreativnu energiju i volju za radom, često je uzrok propuštenih prilika. Kako se to ne bi desilo, izdvojili smo pet konkursa na koje se studenti mogu prijaviti ovih dana, pa ubirati plodove kada se vrate u radno okruženje krajem septembra.

Seminar o medijskoj samoregulaciji

Kompanija Media&News Consulting u saradnji sa Asocijacijom medija i uz podršku Ambasade SAD u Beogradu organizuju dvodnevni seminar posvećen dopunskoj edukaciji novinara u cilju kvalitetnijeg izveštavanja o problemima medijske samoregulacije u Srbiji. Seminar će se održati 25. i 26. septembra. Prijaviti se možete na e-mail adrese: info@mncbgd.com i info@asmedi.org. Rok za prijavu je 1. septembar 2018. godine.

Nagradni konkurs na temu ljudske bezbednosti

Centar za istraživanje javnih politika (CENTAR) raspisao je nagradni konkurs „Svetlana Đurđević Lukić“ sa idejom promocije i operacionalizacije koncepta ljudske bezbednosti. Teme ovogodišnjeg konkursa su: postkonfliktna društva i proliferacija lakog i malokalibarskog oružja, bezbednost ranjivih grupa, informaciona (sajber) bezbednost, prirodne katastrofe i bezbednost u zajednici, novi izazovi zdravstvene bezbednosti, bezbednost u saobraćaju.

Na konkursu mogu učestvovati studenti iz Srbije. Radovi se dostavljaju na srpskom jeziku, latiničnim pismom. Rad ne sme biti duži od 3000 reči. Najbolji radovi biće štampani u dvojezičnoj publikaciji (srpski i engleski), a dva najbolja rada biće novčano nagrađeni u vidu stipendije. Rukopisi se dostavljaju isključivo elektronski na e-mail CENTRA: konkurs@publicpolicy.rs sa naznakom Nagradni konkurs_Ime i prezime_Fakultet_nivo_studija.

Književni konkurs za pesmu ili priču o zavičaju

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Fondacija Radost raspisuju književni konkurs za nagradu Izvor” za najlepšu pesmu i najlepšu priču o zavičaju. Nagrade su gramate i novčani iznosi. Radove, potpisane punim imenom i prezimenom, slati isključivo elektronskom poštom na e-mail adresu: radostart@gmail.com. Konkurs traje do 1. novembra 2018. godine.

Konkurs za kratkometražne filmove

Interaktivna radionica Biblioteka Telegram raspisuje konkurs za kratkometražne igrane i dokumentarne filmove sa trajanjem od 4-7 minuta. Tema je slobodna. Uslov za učestvovanje na konkursu je da autori svoje radove podele na nekoj od društvenih mreža uz oznaku #telegram. Radovi se šalju na adresu bibliotekatelegram@gmail.com do 31. septembra.

Konkurs za zbornik haiku poezije

Web portal „Horse Rider“ raspisuje konkurs za stvaranje prvog elektronskog zbornika haiku poezije. Tema je slobodna. Uslovi konkursa su: da haiku nije ranije objavljivan, treba poslati od tri do pet haiku pesama, potpisati ih punim imenom i prezimenom, radove slati u telu mejla sa naznakom HAIKU, na BHSC i makedonskom jeziku, koristeći slova š,č,ć,ž,đ, uz radove poslati kratku biografiju. Radove slati elektronski na mejl:  horse.rider.poetry@gmail.com. Rezultati će biti objavljeni na sajtu Horse Rider Poetry.

Nema komentara

Napišite komentar


;