Dositejcima dodeljeni ugovori

autor: Milica Đilas 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na svečanoj dodeli ugovora Fonda za mlade talente Dositeja uputio apel studentima koji planiraju da nastave školovanje u inostranstvu da se vrate se znanjem u Srbiju i tu postave nove ciljeve.

„Trideset hiljada dinara nije malo, možda nije ni mnogo, ali iskoristite ih za usavršavanje sebe, za neformalno obrazovanje koje je neophodno da biste bili kvalitetniji i prestigli svoje ciljeve“, rekao je Udovičić dodajući da se samo takvo ulaganje nikada ne može oteti.

U ime stipendiranih studenata, na dodeli se obratila studentkinja hemije Sanja Berić.

„Ova stipendija nije za nas samo nagrada za uložen rad i trud, već i podstrek, pomoć i velika olakšica kao i velika motivacija da nastavimo i dalje da radimo i uspešno završimo studije.“

Fond za mlade talente Dositeja svečano je dodelio 303 ugovora najboljim studentima novosadskog Univerziteta. Dodela je održana u Gradskoj kući, a njoj su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. rektora Univerziteta Novog Sada Radovan Pejanović.

„Vi ste najisplativija investicija u ovom društvu. Tu jedino ne deluje zakon opadajućih, nego rastućih prinosa. Mladi ljudi kao što ste vi ste osnova intelektualnog kapitala, koje je temelj društvu znanja, kom mi stremimo, a kojim svet uveliko korača“, kazao je studentima v.d. rektora Univerziteta.  

Stipendistima Dositeje se obratio i gradonačelnik Vučević koji je čestitao studentima na uspehu i podsetio kako je Novi Sad ove godine ušao u trku za omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine.

„Puno mi je srce kada vas vidim tako lepe i pametne, i nadam se da ćete sutra biti uspešniji i hrabriji od nas“, zaključio je Vučević.

Nema komentara

Napišite komentar