Premino novosadski umetnik Miloš Jovanović - Hamer

autor: Ana Bojović 0

Nakon kratke ali teške bolesti sinoć je u Novom Sadu u 51. godini života preminuo Miloš Jovanović - Hamer, uvaženi novosadski umetnik.

Iako je po pozivu bio istoričar, ostaće zapamćen kao muzički producent, reditelj, dizajner, marketinški stručnjak...

Osnivač je agencije za  oglašavanje „Hammer“ za koju je voleo da kaže da je radionica za reč, sliku i zvuk. Vodeći agenciju duže od dve decenije uspeo je da u Srbiji uspostavi standarde pre svega u oblasti oglašavanja. Mnoge legendarne reklame, slogani i kampanje nagrađivane su na najznačajnim svetskim festivalima, a odraz su upravo njegove kreativnosti po kojoj je bio prepoznatljiv tokom celog života.

Jedna od sfera interesovanja Miloša Jovanovića - Hamera bila je i muzička produkcija, a saradnju  i velike uspehe ostvario je sa mnogobrojnim srpskim muzičarima kao što su Rambo Amadeus, Zdravko Čolić, grupa „Leb I sol“ itd. O Bajagi  i instruktorima je uradio dokumentarni film  „Muzika na struju “.

Režirao je igrano dokumentarni film „Frau Einstain“ o Milevi Marić Ajnštajn , nekoliko dukumentarnih kao i dugometražni igrani film „Memo“ za koji je napisao scenario i muziku.

Miloš Jovanović je za svoj rad dobio više od 50 priznanja.

Sa Radijom 021 sarađivao je od samog početka rada. Autor je i serijala „Radio Sloboda“ koji se emitovao na 92,2 MHz krajem devedesetih godina. Poslednjih godina bio je veoma aktivan, a njegove Radio Apatje i Radio Euforije ostale su zapamćene među slušaocima.

Miloš Jovanović će biti sahranjen u četvrtak u 11.15 časova na Gradskom groblju.

 

Nema komentara

Napišite komentar