Komšija na ulici pušta glasno cece Artan Lili bih najrađe ja

autor: Marija Nenadić 0

Protekle sedmice vikend u Gerili je počeo još u četvrtak, te je novosadska publika imala prilike da se u toku radne nedelje zabavi uz zvuk dobro poznatog alternativnog benda Artan Lilija. Na tu temu našalio se i frontmen grupe Bojan Slačala, čim je stao na binu: 

 - Četvrtak, a?- viknuo je, uzimajući bas u ruke. 

Photo: Marija Nenadić 

Bilo je oko 23h kada su Artani energično uskočili na scenu i krenuli sa Ono što te neće, Šta bi bilo da sam ja, Nije teško kad se mora. Slušajući ovaj bend prvi put uživo, ubrzo mi je postalo jasno o čemu pričaju svi koji se vrate sa njihove svirke. Osetna prijatna atmosfera koja je kružila među ovom četvorkom prenosila se žustro na publiku. Krcati pab pratio je poletnu vibraciju benda, pa su svi izgledali kao jedno. Ono što je specifično za ovaj noise - pop sastav je što se njihovo stvaralaštvo bazira na ležernosti i jednostavnosti. To se naročito zapaža u tekstovima pesama, koji ponekad liče na motivacione poruke. Mnogima ova banalost para uši, međutim, neminovno je da  Artanova ritmična melodijia opija već na prvo slušanje. 

Photo: Marija Nenadić 

Ubrzo je usledila politički angažovana pesma Na vodi, a onda i doza emocije Ispod kože. Prvi taktovi pesme Ako stanemo tu bili su propraćeni ovacijom, dok je najbolji prijem kod publike izazvalo Srce. Harizmatičan frontmen, Romanini šarmantni osmesi, impresivne gitarske frenkvencije i snažni udarci o bubanj održavali su energičan osećaj tokom cele večeri. Uz Novi zvuk u gradu, koji je odzvanjao širom Gerile, bend je ispraćen na kratak predah. 

Photo: Marija Nenadić 

Ovo je definitivno jedna od onih grupa kojoj je lako prepustiti se i čiju je melodiju teško izbaciti iz glave. To je prepoznala i pristutna masa, koja je svaku pesmu dočekala u zanosu. Završna sekvenca krenula je sa numerom D.E.P.R.A., a na to se nadovezala  Samo ja i Salonac. Kraj večeri dočekan je uz pesmu Nije svejedno, koju su, s obzirom na izazvano kolektivno oduševljenje, svi jedva čekali. Instrumentalni deo išao je sa matrice, osim gitarske deonice. Basista i pevač Bojan Slačala, vokalna podrška Romana Slačala, gitarista Ivan Skopulovič i bubnjar Marko Ajković izđuskali su uz bit zajedno sa pomahnitalom publikom, nakon čega je usledila i zahvalnost u vidu naklona. 

Nema komentara

Napišite komentar