Srpska premijera ruskog hita "Legenda o Kolovratu"

autor: Aljoša Mudri 0

Novosadska pretpremijera ruskog hit filma „Legenda o Kolovratu“ dočekana je uz ovacije.

FOTO: Fume Solutions

„Legenda o Kolovratu“ je film smešten u srednjovekovnu Rusiju, kada su Mongoli vladali većinom te teritorije. Ova je priča o hrabrosti dvadesetak Rusa koji su, nakon uništenja grada Rjazana, krenuli u osvetu protiv više hiljada mongolskih snaga. Režiju potpisuju Džanik Fajziev („Turski gambit“) i Ivan Šurkovetski. Ruski mediji su već istakli da je ovaj film nadmašio gledanost prošlogodišnjeg bioskopskog hita „Viking“.

Sa budžetom od 16 miliona dolara, ovo je jedan od najambicioznijih ruskih projekata današnjice. Najmodernije tehnološki unapređene kamere omogućavale su snimanje i do 2000 slika u sekundi, a uz najnovije specijalne efekte na kojima je radilo preko 450 stručnjaka, dočarane su jedinstvene scene borbe između ruskih vitezova i mongolskih Tatara.

Projekcija u Novom Sadu bila je prva projekcija ovog filma van Rusije. Pretremijeri je prisustvovao i glavni glumac Ilija Malakov koji je i uživo pokazao svoje mačevalačko iskustvo. On se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio nadu da će ponovo posetiti Srbiju.

- Ovo je više blokbaster nego istorijski film. Nije svaki istorijski detalj u filmu, ali smo se potrudili da napravimo nešto posebno što sadrži istorijske elemente i heroje, ali što će biti i privlačno i mladima. - izjavio je Malakov za Odjek.

Od četvrtka film će se naći i na redovnom repertoaru.

Nema komentara

Napišite komentar