Projekcija filma “O bubicama i herojima“ u Prostoru

autor: Odjek 0

Projekcija filma “O bubicama i herojima” biće održana u četvrtak, 20. septembra u 19.30 u novom kreativnom centru Prostor u Beogradskoj 11 na Petrovaradinu. Nakon projekcije uslediće razgovor sa režiserom filma Petrom Pašićem i glumcem Slobodanom Bodom Ninkovićem.

Ovaj film ugledao je svetlost dana krajem aprila ove godine, i od tada ne napušta središte razgovora svih filmofila. „O bubicama i herojima“ priča priču o svetu punom straha, gde ljubav polako izmiče i postaje nešto nedostižno, u kome žive nesrećni ljudi, poput Raše i njegovog zahtevnog, bolesnog oca. On se nalazi na ivici egzistencije neposredno pred apokalipsu i postaje čuvar starog hotela, gde se susreće sa čudnim karakterima, sa kojima je nesreća zajedničko stanje. On upoznaje Heroja, zarobljenog u trenutku prošlosti u kojem je ostao bez supruge i deteta, zatim dečaka iz sirotišta, koji pomaže tom Heroju da napravi film kako bi se setio šta se dogodilo. Raša takođe upoznaje dečakovu drugaricu sa kojom je pobegao iz sirotišta i, pre svega, devojku u koju se zaljubljuje, ali koju nikad neće moći da ima. Svi oni vole, i svi oni na kraju gube svoju ljubav. U međuvremenu, u svetu ispod njih, bubice prolaze kroz sličnu borbu za ljubav.

Autor filma Petar Pašić srpski je scenarista i režiser. Poslednjih petnaest godina režira i piše televizijske reklame, filmove, muzičke i korporativne filmove. Radio je za mnoge međunarodne klijente, snimao širom sveta i dobio brojne nagrade. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i član je Udruženja filmskih umetnika.

Projekciju filma organizuje Kreativni centar Prostor, kao prirodni nastavak rada Umetničke asocijacije Inbox (Festivala uličnih svirača) u smeru revitalizacije Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Zamišljen je kao poligon za razmenu znanja, iskustva i ideja, ali i mesto za zajednički rad i stvaranje.

Nema komentara

Napišite komentar